ΔΗΜΟΣ ΑΡΡΙΑΝΩΝ
Χρήστης
e-mail:
Συνθηματικό:
Είσοδος
Εγγραφή Νέου Χρήστη
Select language
EnglishGreeks
<Αύγουστος 2017>
>>ΔΤΤΠΠΣΚ
>31123456
>78910111213
>14151617181920
>21222324252627
>28293031123
>45678910
AΡΧΙΚΗ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ | ΔΙΑΥΓΕΙΑ | ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ | ΧΑΡΤΗΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΥ
ΔήμοςΠεριοχήΔημότης
Aνακοινώσεις
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου
Βιογραφικό Δημάρχου
Δημοτικό Συμβούλιο
Οικονομική Επιτροπή
Σχέδιο Στρατηγικού Σχεδιασμού Δήμου
Προκηρύξεις - Διακηρύξεις – Διαγωνισμοί – Δημοπρατήσεις
Αποτελέσματα Προκηρύξεων - Διαγωνισμών
Αποφάσεις Δ.Σ.
Τοπικά Συμβούλια
Διατελέσαντες Δήμαρχοι
Υπηρεσίες του Δήμου
Λοιπά Νομικά Πρόσωπα Δήμου
Έργα
Γραφείο Τύπου
Άλλα Θέματα
Ειδήσεις
Περιουσιακή Κατάσταση Αιρετών
Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης - Προσκλήσεις
Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης - Αποφάσεις
Εκτελεστική Επιτροπή - Προσκλήσεις
Εκτελεστική Επιτροπή - Αποφάσεις
Επιτροπή Ποιότητας Ζωής - Προσκλήσεις
Επιτροπή Ποιότητας Ζωής - Αποφάσεις
Δημοτική Ενότητα Οργάνης
Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αρριανών
Ευρωπαϊκά Προγράμματα
Προμήθεια Συστήματος Βελτίωσης, Εκσυγχρονισμού
Υποδομών Δικτύου Ύδρευσης, Διασφάλισης Ποιότητας και Επάρκειας Νερού Δήμου
Αρριανών

Εκδόθηκε η υπ’ αριθ. πρωτ.: 1368/10-07-2017 απόφαση ένταξης από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης της πράξης  «Προμήθεια Συστήματος Βελτίωσης, Εκσυγχρονισμού Υποδομών Δικτύου Ύδρευσης, Διασφάλισης Ποιότητας και Επάρκειας Νερού Δήμου Αρριανών» με Κωδικό ΟΠΣ 5004092 στο  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2014-2020» προϋπολογισμού 1.199,600,00 €.

Περισσότερα...
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΡΡΙΑΝΩΝ ΣΤΟΝ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΜΘ- ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗ ΠΕ ΡΟΔΟΠΗΣ

    Τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο επισκέφθηκε την Τρίτη 17/1 στο γραφείο του ο Δήμαρχος Αρριανών κ. Αμέτ Ριτβάν συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους κ.κ. Μολλά Αλή Μεμέτ Ισμαήλ, Κασάπ Αχμέτ και Χουσεΐν Ιρφάν.

   Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στο Δήμο Αρριανών και πιο συγκεκριμένα τα μεγάλα προβλήματα ύδρευσης που παρατηρούνται σε οικισμούς του Δήμου καθώς και τα προβλήματα άρδευσης των αγροτικών εκτάσεων.

   Η συζήτηση εκτός αυτών επικεντρώθηκε και στα θέματα που αποτελούν προτεραιότητα του Δημάρχου στο πλαίσιο της καθημερινότητας του αναπτυξιακού προγραμματισμού. Ειδικότερα η υποβολή των προτάσεων του Δήμου στο ΕΣΠΑ 2014-2020 και η απορρόφηση κονδυλίων για αναπτυξιακούς σκοπούς κυριάρχησε στη συζήτηση από τη πλευρά του Δημάρχου.

   Λίγο αργότερα  ο Δήμαρχος Αρριανών με τους Αντιδημάρχους επισκέφθηκε το νέο Αντιπεριφεριάρχη ΠΕ Ροδόπης  κ. Τσαλικίδη Νίκο στο γραφείο του όπου συζήτησαν ειδικότερα ζητήματα πολιτικής προστασίας λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που επικράτησαν το προηγούμενο διάστημα στην περιοχή και τα προβλήματα που προέκυψαν λόγω της παρατεταμένης χιονόπτωσης και του παγετού.

   Ο κ. Μέτιος αναγνώρισε το μέγεθος των προβλημάτων στην περιοχή και θα προχωρήσει σε ενέργειες ώστε τα έργα ύδρευσης να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ μέσω της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας. Θετική παράλληλα ήταν και η ανταπόκριση του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Τσαλικίδη.

 

Περισσότερα...

Επίσκεψη
του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Φιλλύρα Ν. Ροδόπης

Με λουλούδια και ατζέντα αιτημάτων υποδέχτηκε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο δημαρχείο της Φιλύρας ο δήμαρχος Αρριανών Αμέτ Ριτβάν. Το πρωί της Παρασκευής 25 Νοεμβρίου έγινε η υποδοχή του στο δημαρχείο, όπου ο δήμαρχος τον δέχτηκε συνοδευόμενος από την σύζυγό του και τα τρία του παιδιά. Μάλιστα η μεγάλη του κόρη ήταν αυτή που έδωσε τα λουλούδια στον πρωθυπουργό. Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και υπάλληλοι του Δήμου, χαιρέτισαν τον πρωθυπουργό, πριν αυτός μεταβεί στο γραφείο του δημάρχου. 

    Δημιουργία τεχνικής υπηρεσίας, λειτουργία πολυδύναμου ιατρείου, αλλαγή στις μειονεκτικές περιοχές και επιτάχυνση των διαδικασιών εκτίμησης από τον ΕΛΓΑ, ζήτησε ο δήμαρχος από τον πρωθυπουργό, με τον ίδιο να δεσμεύεται να δει όλα τα θέματα που του έθεσε ο δήμαρχος των Αρριανών.

   Ενημερώθηκε ότι ο Δήμος Αρριανών είναι ο μεγαλύτερος σε έκταση στη Ροδόπη και ο δεύτερος σε πληθυσμό με 57 οικισμούς και πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα οδικό δίκτυο.

Ελληνικό καφέ ήπιε στο δημαρχείο ο πρωθυπουργός και έγινε αποδέκτης δώρου με τοπικά προϊόντα από το δήμαρχο.

    Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός μίλησε στη Φιλλύρα όπου τόνισε πως η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει βήμα βήμα τις παθογένειες του παρελθόντος και να εξασφαλίσει ισονομία για τους κατοίκους της Θράκης. «Θέλουμε να μικρύνουμε την απόσταση μεταξύ Αθήνας και Ροδόπης», τόνισε χαρακτηριστικά. Συνεχίζοντας ο πρωθυπουργός με αναφορά στον Γιάννη Ρίτσο τόνισε τις αξίες της αλληλεγγύης του σεβασμού και της ειρηνικής συμβίωσης οι οποίες είναι αδιαπραγμάτευτες και συνεχίζουν να υπάρχουν παρά την συντηρητική στροφή που γίνεται σε Ευρώπη και Αμερική ενώ δεσμεύτηκε να επισκεφτεί ξανά την περιοχή.

    Πριν αναχωρήσει είχε μια σύντομη συνομιλία και με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού Καπνοπαραγωγών Θράκης Εσάτ Χουσεΐν όπου ενημερώθηκε για τα προβλήματα των καπνοπαραγωγών και δέχτηκε το δώρο του, ένα δέμα καπνού της περιοχής.

 

Περισσότερα...

Επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων κ. Ιωάννη Σαρίδη για την υποστελέχωση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αρριανών

Περισσότερα...

                   Τα παιδία παίζει… και
ανακυκλώνει

     Στο ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ της Ανακύκλωσης που έστησε στις 21 Απριλίου στο γήπεδο του Δοκού ο δήμος Αρριανών σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης και τη ΔΙΑΑΜΑΘ, οι μαθητές των σχολείων του δήμου μας έπαιξαν και διασκέδασαν μαθαίνοντας για την Ανακύκλωση. Τα παιδιά έπαιξαν κρίκους, παζλ, τσουβαλοδρομίες, ψάρεψαν… σκουπίδια και ενημερώθηκαν για τα προγράμματα της Ανακύκλωσης.  

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι να μάθουν για το ποια υλικά ανακυκλώνονται, ώστε να συμβάλλουν στην καλύτερη υλοποίηση των προγραμμάτων αυτών παροτρύνοντας και τους μεγαλύτερους.

Περισσότερα...


Ευχές Δημάρχου Αρριανών για
το «Κουρμπάν Μπαϊράμ»Ο Δήμαρχος Αρριανών, Αμέτ Ριτβάν με την ευκαιρία της μεγάλης εορτής του Κουρμπάν Μπαϊράμ για τους μουσουλμάνους δημότες μας εύχεται ολόψυχα Χρόνια Πολλά σε όλους γεμάτα υγεία, αγάπη, δημιουργικότητα και αλληλεγγύη.

Περισσότερα...

ΤΡΙΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΛΑΝ ΤΕΠΕ  28.08.2015-30.08.2015

Με παλαιστές από την Κομοτηνή, τη Θεσσαλονίκη και την Τουρκία και πλήθος θεατών, πραγματοποιήθηκε φέτος το τριήμερο υπαίθριο πανηγύρι Αλάν Τεπέ στην περιοχή της Οργάνης του Δήμου Αρριανών. Ένας θεσμός 600 χρόνων, όπως έκανε γνωστό στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αρριανών Αμέτ Ριτβάν.

 

     Την Παρασκευή 28 Αυγούστου ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις με τον αγά του πανηγυριού Μουμίν Καραμπεκήρ να σηματοδοτεί την έναρξη, περιηγούμενος στα χωριά με τη συνοδεία παραδοσιακών οργάνων, φορώντας την παραδοσιακή ενδυμασία. Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν την Κυριακή 30 Αυγούστου με τους αγώνες πάλης, όπου οι παλαιστές που συμμετείχαν έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στην παλαίστρα. Νικητής στον μεγάλο τελικό αναδείχθηκε ο Αχμέτ  Γιαβούζ από την Ανδριανούπολη. Στα μικρά αναδείχθηκε πρώτος ο Νίκος Αμπελίδης, ενώ πρωτιά σε άλλη κατηγορία είχε και ο Αργύρης Γκριγκοριάν.

 

      Παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Μουσταφά Κατραντζή, ο Τούρκος Πρόξενος Αλή Ριζά Ακιντζί, ο εκλεγμένος Μουφτής Κομοτηνής Σερήφ Ιμπραήμ, οι Αντιπρόεδροι του κόμματος Ισότητας και Φιλίας Οζάν Αχμέτογλου και Χασάν Χασάν, η Δήμαρχος Κρουμοβγκράντ Σεμπιχά Μεχμέτ και ο Πρόεδρος Δ.Σ. Μετίν Μπαϊραμπαλή,   ο Αντιδήμαρχος του αδελφοποιημένου Δήμου Οσμάνγκαζι Προύσας Αλή Γιλδίζ,  ο πρώην Δήμαρχος Αρριανών Σερήφ Ιμπραήμ, ο πρώην Πρόεδρος Κοινότητας Οργάνης Μεχμέτ Εμίνογλου, ο πρώην Πρόεδρος Κέχρου Χαφούζ Χότζα Απτουλκαδήρ, ο πρώην βουλευτής ΝΔ Ιλχάν Αχμέτ  και πολλοί άλλοι.

Περισσότερα...

Συγχαρητήριο μήνυμα Δημάρχου Αρριανών κ. Αμέτ Ριτβάν στους επιτυχόντες μαθητές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

«Θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του Δήμου μας για την προσπάθειά τους και τη θέλησή τους να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους στα Ανώτατα και Ανώτερα Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας. Συγχαίρω όλα τα παιδιά για τη δύναμη που επέδειξαν, τη μεθοδικότητα και την προσήλωση στον στόχο τους, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα.

Σε όσους πέτυχαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, τους εύχομαι να έχουν μια εποικοδομητική και δημιουργική φοιτητική διαδρομή και να συνεχίσουν τη σκληρή δουλειά που τους οδήγησε ως εδώ. Η επιτυχία αυτή επιβραβεύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη συστηματική δουλειά της εκπαιδευτικής κοινότητας του Δήμου μας και των παιδιών μας, δικαιώνοντας τους κόπους, τις αγωνίες και τις θυσίες των οικογενειών τους.

Επίσης, σε όσους δεν τα κατάφεραν αυτή τη φορά, να τους ευχηθώ καλή επιτυχία στους επόμενους στόχους τους και να τους διαβεβαιώσω ότι η ζωή είναι γεμάτη εναλλακτικές επιλογές και ευκαιρίες.

Είμαστε υπερήφανοι για όλα μας τα παιδιά. Τώρα ξεκινάει μια νέα περίοδος στη ζωή τους. Νέοι δρόμοι ανοίγονται μπροστά τους, με προοπτικές πνευματικής και προσωπικής εξέλιξης. Πρέπει να συνεχίσουν να ονειρεύονται και να διεκδικούν ένα καλύτερο μέλλον. Εύχομαι να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οποιαδήποτε δυνατότητα, γιατί  έχουμε ανάγκη από ολοκληρωμένες προσωπικότητες που θα δώσουν νέα ώθηση στην κοινωνία και θα την ενισχύσουν

Καλή πρόοδο, καλή σταδιοδρομία και καλή επιτυχία».

Ο Δήμαρχος Αρριανών

Αμέτ Ριτβάν

Περισσότερα...

Τριήμερες εκδηλώσεις του Ιστορικού Πανηγυριού των Χιλίων (Σετσέκ)

Στην τοποθεσία Χίλια της πρώην κοινότητας Κέχρου,  πραγματοποιήθηκε  και φέτος το τριήμερο ιστορικό πανηγύρι πάλης των Χιλίων (Σετσέκ). Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή 31 Ιουλίου  και κορυφώθηκαν την Κυριακή 2 Αυγούστου  με την συμμετοχή πλήθος κόσμου και επίσημων προσκεκλημένων.

 

   Παρόντες ήταν, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ροδόπης, κ. Αϊχάν Καραγιουσούφ, οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Έβρου κ. Δημήτρης Ρίζος και κα.  Αναστασία Γκαρά, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ροδόπης , κ.Χρήστος Μέτιος, ο Τούρκος Πρόξενος Κομοτηνής κ. Αλή Ριζά Ακιντζί, ο Δήμαρχος Αρριανών κ. Αμέτ Ριτβάν και σύσσωμη η Δημοτική Αρχή του Δήμου, ο Νομάρχης Αδριανούπολης  κ. Αλή Ντουρμάς, ο Δήμαρχος Αδριανούπολης, κ. Ρετζέπ Γκιουρκάν, ο Μουφτής Αδριανούπολης και πολλοί άλλοι. Αγάς του φετινού πανηγυριού ορίστηκε ο Μουμίν Πουρμά.

 

   Οι εκδηλώσεις αυτές  έχουν αθλητικό και πολιτιστικό χαρακτήρα και διοργανώνονται  με σκοπό την προβολή και τη διάδοση του αθλήματος της πάλης και της τέχνης του. Το άθλημα της πάλης είναι πολύ παλιό δρώμενο σχετιζόμενο με την ιστορία αυτού του τόπου. Είναι συνδεδεμένο με την πολιτιστική κουλτούρα της περιοχής γι’ αυτό και αναβιώνει για αιώνες από γενιά σε γενιά.

    Η φήμη των αγώνων πάλης  έχουν καταφέρει να ξεφύγουν από τα στενά τοπικά όρια της Ροδόπης και της Θράκης και φιλοξένησαν για ακόμη μια φορά παλαιστές και επισκέπτες από διάφορες πόλεις της Ελλάδας, αλλά και γειτονικές βαλκανικές χώρες όπως είναι η Τουρκία και η Βουλγαρία. Οι αθλητές πασαλειμμένοι με λάδι πάλεψαν για να αναδείξουν τον πρώτο παλαιστή της χρονιάς στη περιοχή. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την βράβευση των νικητών των αγώνων το απόγευμα της  Κυριακής και τη συμμετοχή παραδοσιακών χορευτικών και μουσικών συγκροτημάτων της περιοχής της Αδριανούπολης.
Περισσότερα...

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΙΛΛΥΡΑΣ ΚΙΑΣΗΦ ΧΑΚΗ ΧΑΣΑΝ

Ο Δήμαρχος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αρριανών εκφράζουν τη μεγάλη τους θλίψη για τον αδόκητο θάνατο ενός ανθρώπου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του πρώην Δημάρχου Φιλλύρας, Κιασήφ Χακή Χασάν.

Με θητεία 28  χρόνων, ο Κιασήφ Χακή Χασάν υπηρέτησε τον Δήμο Φιλλύρας, έχοντας παράξει σημαντικό έργο.

Διακρίθηκε για  το ήθος και την εντιμότητα του. Υπηρέτησε την Αυτοδιοίκηση με ζήλο και κοινωνική ευαισθησία. Η ανησυχία του για τα κοινά ήταν έντονη και δεδομένη. Και όπως πάντα καλοπροαίρετος και πάντα με το χαμόγελο.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.

Περισσότερα...

             Η πρώτη γιορτή χαρταετού στο Δήμο Αρριανών

Εκατοντάδες παιδιά πέταξαν χαρταετούς στο γήπεδο των Αρριανών το πρωί της Κυριακής στις 24 Μαΐου, συμμετέχοντας στην πρώτη γιορτή χαρταετού που διοργάνωσε ο Δήμος Αρριανών με τη ΔΗ.Κ.Ε.ΑΡ.

    Φουσκωτά παιχνίδια, κλόουν, ταχυδακτυλουργός αλλά και ο διαγωνισμός χειροποίητου χαρταετού προσέφερε χαρά και διασκέδαση σε μικρούς και μεγάλους.

Στον διαγωνισμό υπήρξαν αρκετοί νικητές στις διάφορες κατηγορίες όπως: ο χαρταετός που πέταξε πιο ψηλά, ο πιο μεγάλος χαρταετός, ο πιο μικρός χαρταετός, ο πιο παράξενος χαρταετός. Στη γιορτή ο Δήμος μοίρασε στα παιδιά 300 χαρταετούς και μπαλόνια και αμέσως μόλις ολοκλήρωσε την παράσταση του ο ταχυδακτυλουργός, τα παιδιά ξεχύθηκαν μέσα στο γήπεδο και πήρε το καθένα από ένα χαρταετό με το έμβλημα του Δήμου Αρριανών.

    Στόχος της γιορτής σύμφωνα με τον Δήμαρχο, κ. Αμέτ Ριτβάν ήταν να γνωριστούν καλύτερα οι δημότες του διευρυμένου Καλλικρατικού Δήμου Αρριανών και να διασκεδάσουν και υποσχέθηκε να  καθιερωθεί η γιορτή και να είναι καλύτερη του χρόνου.

Περισσότερα...
Συνάντηση εργασίας Δημάρχου Αρριανών με  τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ για τα θέματα του Δήμου Αρριανών
Συνάντηση εργασίας είχε ο  Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, κ. Γιώργος Παυλίδης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, κ.Χρήστο Μέτιο και Περιφερειακούς του Συμβούλους στη Φιλύρα με το Δήμαρχο Αρριανών κ. Αμέτ Ριτβάν και υπηρεσιακούς παράγοντες τόσο της Περιφέρειας, όσο και του Δήμου Αρριανών. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν θέματα ανάπτυξης τόσο της πεδινής, όσο και της ορεινής περιοχής του Δήμου, θέματα ποιότητας ζωής και εξετάστηκαν οι νέες προοπτικές και δυνατότητες. Συζητήθηκαν οι υποδομές στον αγροτικό τομέα αλλά και στους τομείς της ύδρευσης, της αποχέτευσης και της οδοποιίας. Επιπλέον, έγινε συζήτηση επί των προγραμμάτων της νέα προγραμματικής περιόδου 2014-2020, του ΠΕΠ ΑΜ-Θ, των Τομεακών Προγραμμάτων, του Προγράμματος ‘’Ελλάδα – Βουλγαρία’’, του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης και υπήρξε μια πρώτη ενημέρωση σχετικά.
Περισσότερα...
Εθιμοτυπική επίσκεψη του Γενικού Προξένου της Τουρκίας στο Δήμο Αρριανών Νομού Ροδόπης
Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμο Αρριανών πραγματοποίησε την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015, ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή κ. Αλή Ριζά Ακιντζί Τον Πρόξενο υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος κ. Αμέτ Ριτβάν, ο οποίος τον ενημέρωσε για την φυσιογνωμία και τα προβλήματα  του Δήμου, αλλά και τις προσπάθειες που καταβάλλει η νέα δημοτική αρχή προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες των δημοτών. Ο Δήμαρχος κ.Αμέτ Ριτβάν ανέφερε την αναπτυξιακή προοπτική που έχει ο δήμος παρά την οικονομική συγκυρία η οποία πλήττει και την τοπική αυτοδιοίκηση, όπως και τον στρατηγικό του ρόλο στον τομέα της αγροτικής οικονομίας. Ο Τούρκος Πρόξενος, έκανε εκτενή αναφορά στην οικονομική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα και έχει επιπτώσεις στην καθημερινότητα των πολιτών, στέλνοντας όμως ένα μήνυμα αισιοδοξίας πως η Ελλάδα θα καταφέρει να βγει από την κρίση, επειδή διαθέτει ένα πολύ αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό. Τελειώνοντας την συνάντηση ο Δήμαρχος Αρριανών δήλωσε ότι καθήκον της νέας δημοτικής αρχής είναι να εργάζεται διαρκώς για τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών πέρα και πάνω από θρησκευτικές και πολιτικές διαφορές, εκφράζοντας την πεποίθηση του για αγαστή συνεργασία με τον κ. Αλή Ριζά Ακιντζί από τη θέση την οποία βρίσκεται για το κοινό καλό στον τομέα ανάπτυξης φιλικών σχέσεων των δύο χωρών
Περισσότερα...

 ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΡΙΑΝΩΝ   

Την Δευτέρα 5 Ιανουαρίου ο Πρωθυπουργός της χώρας  κ. Αντώνης Σαμαράς, στα πλαίσια της προεκλογικής περιοδείας του  στον Έβρο και στη Θράκη, επισκέφτηκε  τη Φιλλύρα την έδρα του Δήμου Αρριανών.Ο κ. Σαμαράς συνοδευόμενος από στελέχη του κόμματος και τον Περιφεριάρχη ΑΜΘ κ. Γιώργο Παυλίδη, επισκέφτηκε το Δημαρχείο στη Φιλλύρα όπου και είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Αρριανών κ. Αμέτ Ριτβάν και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Η συζήτηση, που είχε με τον Δήμαρχο, επικεντρώθηκε στις μεγάλες ελλείψεις υποδομών, που έχει ο δήμος αλλά και στις πολιτικές στήριξης του καπνού μπασμά από τον οποίο εξαρτώνται χιλιάδες οικογένειες της περιοχής. Ο κ. Σαμαράς υποσχέθηκε μια σειρά από παρεμβάσεις για την ενίσχυση της παραγωγής του καπνού, ενώ ταυτόχρονα υποσχέθηκε έργα υποδομών για την περιοχή, όπως την κατασκευή δύο γεφυρών στα όρια του Δήμου, που αποτελεί αίτημα των κατοίκων καθώς και τη στελέχωση με προσωπικό της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.Στη συνέχεια συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο, επισκέφθηκε κεντρικό καφενείο του οικισμού, όπου συνομίλησε με κατοίκους και φωτογραφήθηκε μαζί τους.  

Περισσότερα...

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΡΡΙΑΝΩΝ κ. ΑΜΕΤ ΡΙΤΒΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Ο Δήμαρχος Αρριανών, κ.Αμέτ Ριτβάν πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Γιώργο Ντόλιο την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014. Τον Δήμαρχο στις συναντήσεις, που έλαβαν χώρα στα αντίστοιχα υπουργεία, συνόδευαν ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αρριανών κ. Μεμέτ Χαλήτ, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κέχρου κ. Χασεκή Αλή και ο βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ροδόπης κ. Χατζηοσμάν Αχμέτ.

   Στη συνάντηση του με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο ο Δήμαρχος Αρριανών είχε την ευκαιρία να του εκθέσει τα προβλήματα του Δήμου Αρριανών και να ζητήσει την αρωγή του για την επίλυσή τους. Στη συνάντηση ήταν παρών και ο σύμβουλος του Υφυπουργού  κ. Άρης Γιαννακίδης, υπεύθυνος σε θέματα διαχείρισης ΕΣΠΑ. 

  Αντικείμενο της συνάντησης με τον κ. Ντόλιο, ήταν το αίτημα του Δημάρχου για προσλήψεις στον Δήμο Αρριανών, δεδομένου ότι ο υπάρχων μειωμένος αριθμός δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

  Ο Δήμαρχος Αρριανών, συναντήθηκε επίσης, με τους αντιπροέδρους του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. κ Μπαμπασίδη Κυριάκο και Οφίδη Αλέκο, με τους οποίους συζήτησαν το πρόβλημα πληρωμών των αγροτών που είναι σε εκκρεμότητα. Τέθηκε επί τάπητος, θέμα άμεσης επίλυσης  με κατεπείγουσες διαδικασίες, το ζήτημα των βοσκοτόπων, προκειμένου να υπάρξει μέριμνα και πρόληψη για τους κτηνοτρόφους της περιοχής μας.

Περισσότερα...


 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ-ΣΑΠΩΝ ΚΑΙ
ΑΡΡΙΑΝΩΝΣυνάντηση εργασίας και ανταλλαγής απόψεων πραγματοποίησαν την Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014 στο Δημαρχείο του Δήμου Αρριανών οι δύο νεοεκλεγμένοι δήμαρχοι των Δήμων Μαρωνείας-Σαπών κ. Γιάννης Σταυρίδης και  Αρριανών κ.Αμέτ Ριτβάν.

Οι δήμαρχοι συμφώνησαν ότι υπάρχει μεγάλο πεδίο συνεργασίας και ανταλλαγής απόψεων σε όλα τα θέματα με σημαντικότερα τη δυναμική και διεκδικητική στάση τους σε ότι αφορά τους Δήμους τους.

Παράλληλα όμως, έγινε μια πρώτη συζήτηση σχετικά με όλα τα θέματα που άπτονται της διοίκησης του Δήμου, τα οικονομικά, τη διαχείριση απορριμμάτων, τα Ευρωπαϊκά προγράμματα κ.α.

Η συζήτηση και η πρωτοβουλία χαρακτηρίστηκε ιδιαίτερα χρήσιμη απ’ όλους και συμφωνήθηκε ότι θα επαναλαμβάνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα με την υποχρέωση της εκ περιτροπής φιλοξενίας της συνάντησης.

Περισσότερα...
Επίσκεψη Έπαρχου και Δημάρχου Υψάλων Τουρκίας στο Δήμο Αρριανών στις 18.09.2014

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμο Αρριανών πραγματοποίησε την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014, ο Έπαρχος Υψάλων κ. Μεχμέτ Αλή Γκιουρμπούζ και ο Δήμαρχος Υψάλων Τουρκίας κ. Μεχμέτ Κερμάν με ομάδα συνεργατών του.

    Οι δυο άντρες συνεχάρησαν τον κ. Αμέτ Ριτβάν για την εκλογή του στον δημαρχιακό θώκο και του ευχήθηκαν καλή δύναμη στην άσκηση των νέων του καθηκόντων. Ο Δήμαρχος Υψάλων τόνισε σε δηλώσεις του ότι η σημερινή επίσκεψη έγινε για να μπουν οι βάσεις συνεργασίας μεταξύ των δύο Δήμων μέσα από κοινές δράσεις  σε θέματα ανάπτυξης και πολιτισμού.

   Ο Δήμαρχος Αρριανών κ. Αμέτ Ριτβάν τόνισε την ανάγκη για συνεργασία, αδελφοσύνη ενώ ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και τον Έπαρχο Υψάλων, για την επίσκεψή τους και επεσήμανε ότι το καλό πλαίσιο φιλίας και συνεργασίας θα συνεχιστεί με καλύτερα αποτελέσματα, μια και οι δύο περιοχές έχουν κοινά χαρακτηριστικά και τους συνδέει μια πραγματικά αληθινή σχέση.

 

Ο Έπαρχος Υψάλων κ. Μεχμέτ Αλή Γκιουρμπούζ, έδωσε στον Δήμαρχο τοπικά προϊόντα από την περιοχή του, ενώ ο κ. Αμέτ Ριτβάν προσέφερε στους φιλοξενούμενους αναμνηστική πλακέτα με το έμβλημα του Δήμου.

Περισσότερα...

Μήνυμα
Δημάρχου  Αρριανών Αμέτ Ριτβάν

για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Μήνυμα προς την εκπαιδευτική κοινότητα απευθύνει ο Δήμαρχος Αρριανών Αμέτ Ριτβάν για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς:

«Βρισκόμαστε στην αφετηρία της νέας σχολικής χρονιάς, έναν συναρπαστικό δρόμο γεμάτο φιλοδοξίες, όνειρα, μόρφωση και δημιουργία. Στους μαθητές και στις μαθήτριες όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς των Σχολικών Μονάδων του Δήμου Αρριανών, θα ήθελα να ευχηθώ από καρδιάς να έχουν μια ομαλή, δημιουργική και εποικοδομητική σχολική χρονιά.

Διανύουμε μια δύσκολη εποχή που χαρακτηρίζεται από παρατεταμένη ύφεση και αβεβαιότητα, η οποία απαιτεί συλλογική προσπάθεια και συντονισμένες ενέργειες. Ο Δήμος Αρριανών θα συνεχίσει να στέκεται δίπλα στους νέους, που αποτελούν την ελπίδα της κοινωνίας μας, αρωγός και συμπαραστάτης της εκπαιδευτικής κοινότητας, αντιμετωπίζοντας με σοβαρότητα την επίλυση των προβλημάτων που ανακύπτουν, με προτεραιότητα την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων.»

Περισσότερα...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΟΥ ΑΛΑΝ ΤΕΠΕ

Παραδοσιακό Πανηγύρι του Αλάν Τεπέ 19-09-2014-21-09-2014

 

Στην τοποθεσία Αλάν Τεπέ, στην πρώην κοινότητα Οργάνης, κοντά στο χωριό Κάτω Βυρσίνη της ορεινής Ροδόπης, πραγματοποιήθηκε  και φέτος το τριήμερο πανηγύρι πάλης Αλάν Τεπέ. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου και κορυφώθηκαν την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου με την συμμετοχή πλήθος κόσμου και επίσημων προσκεκλημένων.

   Παρόντες ήταν, ο εκπρόσωπος του Τούρκικου Προξενείου Κομοτηνής κ. Μουράτ Ερτάς, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ροδόπης, κ. Αϊχάν Καραγιουσούφ, ο Θεματικός Αντιπεριφεριάρχης Οικονομικών κ. Μουσταφά Κατραντζή, ο Δήμαρχος Αρριανών κ. Ριτβάν Αμέτ και σύσσωμη η Δημοτική Αρχή του Δήμου, ο πρώην Δήμαρχος Αρριανών Ιμπραήμ Σερήφ, ο εκλεγμένος Μουφτής Ροδόπης κ. Ιμπραχήμ Σερήφ και πολλοί άλλοι. Αγάς του φετινού πανηγυριού ορίστηκε ο Χαλήλ Αλή.

   Οι εκδηλώσεις αυτές  έχουν αθλητικό και πολιτιστικό χαρακτήρα και διοργανώνονται  με σκοπό την προβολή και τη διάδοση του αθλήματος της πάλης και της τέχνης του. Το άθλημα της πάλης είναι πολύ παλιό δρώμενο σχετιζόμενο με την ιστορία αυτού του τόπου. Είναι συνδεδεμένο με την πολιτιστική κουλτούρα της περιοχής γι’ αυτό και αναβιώνει για αιώνες από γενιά σε γενιά.
 Η φήμη των αγώνων πάλης και στο νομό μας έχουν καταφέρει να ξεφύγουν από τα στενά τοπικά όρια της Ροδόπης και της Θράκης και φιλοξένησαν για ακόμη μια φορά παλαιστές και επισκέπτες από διάφορες πόλεις της Ελλάδας, αλλά και γειτονικές βαλκανικές χώρες. Οι αθλητές πασαλειμμένοι με λάδι πάλεψαν για να αναδείξουν τον πρώτο παλαιστή της χρονιάς στη περιοχή. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την βράβευση των νικητών των αγώνων το απόγευμα της  Κυριακής και τη συμμετοχή παραδοσιακών χορευτικών και μουσικών συγκροτημάτων της περιοχής.

Περισσότερα...

Αρμοδιότητες του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων, Τύπου & Ενημέρωσης


 Δήμος Αρριανών
  • Η φροντίδα για τις συναντήσεις του Δημάρχου με τις Αρχές, τους Πολίτες, τους Συλλόγους και Φορείς

  • Η παρακολούθηση των δημοσιευμάτων των Μ.Μ.Ε., που αφορούν το Δήμο και την Διοίκησή του, η ενημέρωση του Δημάρχου και των αρμοδίων υπηρεσιών ,η απάντηση σε άρθρα ή σχόλια σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο και η τήρηση σχετικού αρχείου
  • Η παραλαβή και αποδελτίωση του ημερήσιου και περιοδικού Τύπου, όλων των εντύπων και υλικών, που αποστέλλονται στο Δήμο
  • Η τήρηση αρχείου φωτογραφικού και άλλου υλικού, που αφορά την ιστορική διαδρομή του Δήμου, τις εκδηλώσεις του καθώς και των Νομικών Προσώπων - Οργανισμών, που εποπτεύονται από αυτόν
  • Η επιμέλεια για την σύνταξη και έκδοση Δελτίων Τύπου και ενημερωτικών εντύπων του Δήμου, για την οργάνωση συνεντεύξεων Τύπου
  • Η φροντίδα για την Ιστοσελίδα του Δήμου
  • Η προετοιμασία υποδοχής προσωπικοτήτων, επισκεπτών, δημοσιογράφων

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 25313-52805

Γραφείο Τύπου
Περισσότερα...
 
Mάθετε περισσότεραΨηφοφορία
Σας αρέσει η ιστοσελίδα μας;Δείτε τα αποτελέσματα
Δείτε παλαιότερες ψηφοφορίες
XΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ
www.prisma.gr